Νέα Ιωνία: Μεθυσμένη πολιτεία από την κατάκτηση της πρώτης κούπας

Η Νέα Ιωνία σήκωσε το βαρύτιμο έπαθλο, μετά τη νίκη της στον τελικό επί του Άρη Πετρούπολης με 2-0

Νέα Ιωνία: Μεθυσμένη πολιτεία από την κατάκτηση της πρώτης κούπας

Μεθυσμένη πολιτεία Θυμίζει η Νέα Ιωνία καθώς στον 53ο τελικό του Κυπέλλου της ΕΠΣΑ που διεξήχθη στο γήπεδο «Γεώργιος Καμάρας», στη Ριζούπολη, επικράτησε εύκολα του Άρη Πετρούπολης με 2-0 και κατέκτησε την πρώτη κούπα στην ιστορία της.

Το συγκρότημα του Ισίδωρου Σταυριανού ανέτρεψε όλα τα προγνωστικά, κοίταξε κατάματα τον αντίπαλό της και δεν φοβήθηκε από το γεγονός ότι είχε απέναντί του μία ομάδα μεγαλύτερης κατηγορίας. Οι «γαλαζοκίτρινοι» βρέθηκαν για δεύτερη φορά σε τελικό αφού την πρώτη είχαν χάσει το τρόπαιο από τον Φωστήρα (4-0, τη σεζόν 2006-07 ).

Ο τελικός κρίθηκε από δύο … ρουκέτες που έπληξαν τον Άρη. Η πρώτη στο 30’ από ασύλληπτο σουτ του Ραυτόπουλου που ήταν… δώρο του Γκότοβου και η δεύτερη στο 44’ από «κεραυνό» του Βεζυρτζόγλου μετά από άψογη ασίστ του Αντωνόπουλου.

Στην επανάληψη όλοι περίμεναν ότι ο Άρης θα έβγαζε αντίδραση και θα ανέβαζε την απόδοσή του με σκοπό να πετύχει ένα γρήγορο γκολ, ώστε να μπει στο παιχνίδι. Όμως και στην επανάληψη η Νέα Ιωνία ήταν αυτή που διαχειρίστηκε πιο σωστά το παιχνίδι και είχε τις ευκαιρίες να πετύχει και τρίτο τέρμα, χωρίς ουσιαστικά να απειληθεί. Μάλιστα αν το αποτέλεσμα ήταν 0-0, ίσως ο διαιτητής Τσουκαλάς στο 59’ να είχε υποδείξει την… άσπρη βούλα σε ανατροπή του Σικαλιά από τον Πλατέλλα.

Με την επιτυχία της αυτή η Νέα Ιωνία βαδίζει ολοταχώς για το νταμπλ ενώ εξασφάλισε και την συμμετοχή της στο Κύπελλο Ελλάδας για τη σεζόν 2024-25.

Φυσικά ή απρόσμενη ήττα έφερε τριγμούς στο στρατόπεδο του Άρη Πετρούπολης, καθώς η διοίκηση μετά τον χαμένο τελικό προχώρησε στην απόλυση του τεχνικού, Κώστα Βελιτζέλου.