Αμορίμ: Απολογήθηκε στους φίλους της Σπόρτινγκ για τις συνομιλίες με τη Γουέστ Χαμ

Ο Ρούμπεν Αμορίμ παραδέχτηκε ότι ήταν «λάθος» που συναντήθηκε με τη Γουέστ Χαμ για να γίνει ο νέος της προπονητής το καλοκαίρι.

Αμορίμ: Απολογήθηκε στους φίλους της Σπόρτινγκ για τις συνομιλίες με τη Γουέστ Χαμ

Ο Ρούμπεν Αμορίμ ταξίδεψε στο Λονδίνο τη Δευτέρα για συζητήσεις με τους εκπροσώπους της Γουέστ Χαμ με σκοπό να αντικαταστήσει τον Ντέιβιντ Μόγιες, σε περίπτωση που αυτός αποχωρήσει από τον σύλλογο.

Το συμβόλαιο του Μόγιες με τη Γουέστ Χαμ λήγει αυτό το καλοκαίρι. Αν και ο ίδιος ανέφερε τον Φεβρουάριο ότι έλαβε νέα πρόταση, δεν θα ληφθεί απόφαση για το μέλλον του μέχρι να ολοκληρωθεί η σεζόν.

Έγιναν συζητήσεις μεταξύ του Αμορίμ και της Γουέστ Χαμ, με τον σύλλογο της Premier League να καταστρώνει πιθανά εναλλακτικά σχέδια. Ωστόσο, ο 39χρονος ζήτησε συγγνώμη από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας και τους οπαδούς της, επιμένοντας ότι η χρονική στιγμή του ταξιδιού του ήταν ακατάλληλη.

Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου πριν από τον αγώνα της Σπόρτινγκ με την Πόρτο την Κυριακή, είπε: «Το πρώτο πράγμα που πρέπει να πω είναι ότι ο σύλλογος γνώριζε για το ταξίδι μου, αυτό είναι το πρώτο πράγμα, γιατί είναι σημαντικό και αλλάζει το πλαίσιο.

Το δεύτερο πράγμα για το οποίο πρέπει να μιλήσουμε είναι αυτό το "πέπλο μυστικότητας" γύρω από το ταξίδι. 'Μυστικά' στάθμευσα το αυτοκίνητό μου έξω, 'μυστικά' πέρασα μπροστά από 15 άτομα, μίλησα με τους ανθρώπους, έβγαλα φωτογραφίες με τους ανθρώπους και μπήκα στο αεροπλάνο. Είναι σημαντικό να αφαιρέσουμε αυτή την ιδέα ότι όλα έγιναν πίσω από την πλάτη του συλλόγου, αυτό δεν συνέβη.

Και τώρα το πιο σημαντικό σημείο, ότι προφανώς ήταν λάθος. Το ταξίδι, η χρονική στιγμή ήταν εντελώς λάθος. Δεν το σκέφτηκα εκείνη τη στιγμή, αλλά ήταν λάθος, ειδικά όταν είμαι τόσο απαιτητικός από τους παίκτες μου και είμαι πάντα ο πρώτος που λέει ότι τα προβλήματα των ατόμων δεν μπορούν να κυριεύσουν την ομάδα, και έχω βγάλει παίκτες από την ομάδα για πολύ λιγότερα.

Ήταν δικό μου λάθος, πρέπει να το αποδεχτώ και να ζήσω με αυτό. Δεν πίστευα ότι ήταν τόσο κακό εκείνη τη στιγμή, αλλά αν το σκεφτώ εκ των υστέρων είναι πολύ ξεκάθαρο. Το εξήγησα στους παίκτες, στο προσωπικό, αλλά το πιο σημαντικό τώρα είναι να συνεχίσουμε. Χρησιμοποιώ τη συνέντευξη εδώ για να ζητήσω συγγνώμη από τους οπαδούς της Σπόρτινγκ, το προσωπικό και πάνω απ' όλα να ζητήσω δημόσια συγγνώμη από τους παίκτες για το λάθος που έκανα».

Ο Αμορίμ ήταν επίσης υπό εξέταση στη Λίβερπουλ, αλλά φαίνεται ότι οι «κόκκινοι» θα προτιμήσουν τον Άρνε Σλότ, αφού συμφώνησαν με τη Φέγενορντ σε πακέτο αποζημίωσης που θα του επιτρέψει να γίνει ο διάδοχος του Γιούργκεν Κλοπ στο Άνφιλντ.