Ολυμπιακός: Ο Παλοτάι, η Γιουβέντους και ο τελικός της Νέας Φιλαδέλφειας

Ο Ολυμπιακός έκανε πραγματικότητα το τρελό όνειρο του κλαμπ και στις 29 Μαΐου θα διεκδικήσει στην Νέα Φιλαδέλφεια το ευρωπαϊκό τρόπαιο. Ένας τελικός που του τον χρωστούσε η Ιστορία.

Ολυμπιακός: Ο Παλοτάι, η Γιουβέντους και ο τελικός της Νέας Φιλαδέλφειας

Μεγαλώσαμε ακούγοντας την Ιστορία για τον Παλοτάι και την μεγάλη ευκαιρία τότε του Ολυμπιακού να πάει σε έναν ευρωπαϊκό τελικό. Ζήσαμε να παίρνει ο αέρας τη μπάλα στο παιχνίδι με τη Γιουβέντους, τη Μέταλιστ να σταματάει εκείνη την εξαιρετική πορεία, τον covid να βάζει φρένο στα παιχνίδια με τη Γουλβς.

Εδώ και πολλά χρόνια ο κόσμος του Ολυμπιακού ζει με ένα όνειρο τρελό να δει την ομάδα του σε έναν ευρωπαϊκό τελικό. Αυτό παίρνει σάρκα και οστά και οι Πειραιώτες στις 29 Μαΐου θα διεκδικήσουν τρόπαιο του Conference League στο γήπεδο της ΑΕΚ, στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ό,τι κι αν γίνει από εδώ και πέρα έχει περάσει στην Ιστορία. Θα είναι πάντα μία μεγάλη μορφή για τον σύλλογο. Ο Βάσκος μεταμόρφωσε την ομάδα του Πειραιά και σε μία χρονιά που έδειχνε να είναι από τις χειρότερες της την έφτασε σε ευρωπαϊκό τελικό.

Το τι έχει συμβεί ίσως μας το εξηγήσει κάποια στιγμή ο Βάσκος. Θα έχει όλο το χρόνο να το κάνει, αφού και την επόμενη σεζόν θα είναι εδώ. Στη ρεβάνς με την Άστον Βίλα ο Ολυμπιακός έπαιξε με τρομακτική ψυχραιμία και προσήλωση στο πλάνο του. Δεν αγχώθηκε ποτέ, δεν πιέστηκε και έκανε αυτό που ήξερε και έπρεπε. Δεν άφησε ούτε και το άγχος να τον λυγίσει.

Ο Ολυμπιακός πήρε αυτό που του χρωστούσε η Ιστορία εδώ και πολλά χρόνια. Μία ευρωπαϊκή πορεία που δεν σταμάτησε από μία ατυχία, από ένα φάλτσο σφύριγμα, από τον αέρα ή οτιδήποτε άλλο. Αυτή τη φορά όλα ήταν υπέρ του, τα έκανε υπέρ του χάρη στην πίστη του στο σχέδιο και στο πλάνο ενός προπονητή που ήρθε στην Ελλάδα για να ταιριάξει με την ιδιοσυγκρασία του.

Τώρα ο Ολυμπιακός θα πάει στη Νέα Φιλαδέλφεια απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα να διεκδικήσει το δεύτερο ευρωπαϊκό ελληνικής ομάδας (σ.σ. το πρώτο το πήρε η Κ19). Έτσι όπως έκανε τους «ερυθρόλευκους» ο Μεντιλίμπαρ δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα και κανέναν, αλλά όπως και να ‘χει η συμμετοχή σε ευρωπαϊκό τελικό πλέον δεν είναι όνειρο τρελό, αλλά πραγματικότητα.