Conference League: Φιορεντίνα - Κλαμπ Μπριζ 3-2: Ξανά για τελικό, με «μπάζερ μπίτερ» οι «βιόλα» !

Με γκολ της χρυσής αλλαγής Εμπαλά Ενζολά στο 91’ η Φιορεντίνα επικράτηση της Κλαμπ Μπριζ με 3-2 και απέκτησε προβάδισμα πρόκρισης για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στον τελικό του Conference League

Conference League: Φιορεντίνα - Κλαμπ Μπριζ 3-2: Ξανά για τελικό, με «μπάζερ μπίτερ» οι «βιόλα» !

Σε ένα ματς όπου η Φιορεντίνα κυριάρχησε επί της Κλαμπ Μπριζ, που αγωνιζόταν και με παίκτη λιγότερο από το 60’ εξαιτίας αποβολής τυο Ονιεντίκα, χρειάστηκε εν τέλει τον Εμπαλά Ενζολά για να πάρει την δραματική νίκη (3-2).

Ο στράικερ από την Ανγκόλα μπήκε αλλαγή στο 89’ και δύο λεπτά αργότερα πέτυχε το νικητήριο τέρμα για τους «βιόλα», οι οποίοι απέκτησαν προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό του Conference League για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Στο 5’ ο Σοτίλ έκανε την κίνηση από αριστερά και με άπιαστο βολέ στην απέναντι γωνία έγραψε το 1-0. Στο 17’ ο Βανάκεν εκτέλεσε εύστοχα πέναλτι ισοφαρίζοντας για τους Βέλγους (1-1). Στο 37’ ο Μποναβεντούρα σούταρε εκτός περιοχής, ο Γιάκερς απέκρουσε και δε δεύτερο χρόνο ο Μπελότι έδωσε ξανά προβάδισμα στους «βιόλα» (2-1). Στο 63’ ο Τιάγκο έφυγε πίσω από τη σέντρα και αφού έκανε όλη την κούρσα ως την περιοχή εκτέλεσε για το 2-2. Στο 91’, ωστόσο, ο Ανγκολέζος στράικερ Ενζολά που είχε μπει αλλαγή δύο λεπτά νωρίτερα πέτυχε το νικητήριο τέρμα για την Φιορεντίνα (3-2)

ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ: Τερατσιάνο, Μπιράγκι, Ρανιέρι, Μαρτίνες, Ντόντο, Μπελτράν (72’ Ικόνε), Μέλο (71’ Λόπες), Γκονζάλες, Σοτίλ (54’ Κουάμε), Μποναβεντούρα (88’ Μπαράκ), Μπελότι (89’ Ενζολά).
ΚΛΑΜΠ ΜΠΡΙΖ: Γιάκερς, Σπίλερ, Σάμπε, Μέγιερ, Μέχελε, Σκόρας (66’ Νίλσεν), Οντόι, Ονιεντίκα, Γιούτγκλα (79’ Βέτλεσεν), Τιάγκο, Βανάκεν.