Ολυμπιακός: Μία βραδιά στην Πόλη

ΑΠΟΣΤΟΛΗ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ: Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού που σχημάτισε τρομερές εικόνες μετά το τέλος της αναμέτρησης και η τύχη που δέχτηκε πρόκληση από τους τολμηρούς Πειραιώτες.

Ολυμπιακός: Μία βραδιά στην Πόλη

Μετά από βραδιές σαν αυτή της 18ης Απριλίου μπορείς να πεις πολλά με δεκάδες σκέψεις να ανακατεύουν το μυαλό και να μην είναι εύκολο να μπουν σε μία τάξη. Μετά από μία πρόκριση που κρίνεται στη διαδικασία των πέναλτι πολλοί μπορούν να πουν ότι είναι και θέμα τύχης και αυτή τη φορά ήταν με το μέρος του Ολυμπιακού.

Ακόμα και αυτό να δεχτούμε, που δεν είναι έτσι, το σίγουρο είναι πως η τύχη πάει με το μέρος του τολμηρού. Αν δεν τολμήσεις, δεν ρισκάρεις και δεν την προκαλέσεις δεν θα ασχοληθεί και μαζί σου.

Ο Ολυμπιακός είχε απέναντι του μία ομάδα, η οποία είχε τουπέ από τη στιγμή της κλήρωσης. Μία ομάδα που λόγω των ονομάτων που είχε στο ρόστερ της πίστευε ότι θα περνούσε του Πειραιώτες. Δεν είχαν μετρήσει σωστά το 6-1 επί της Μακάμπι, αλλά ούτε καν και το 3-0 που είχε προηγηθεί ο Ολυμπιακός στο πρώτο ημίχρονο.

Οι Πειραιώτες προκάλεσαν την τύχη τους γιατί είχαν την ικανότητα να το κάνουν και στο τέλος δικαιώθηκαν. Οι στιγμές που έχουν εκτυλιχθεί στο «Σουκρού Σαράτσογλου» είναι συγκλονιστικές και συγκινητικές.

Ο Μασούρας να είναι έτοιμος να δακρύσει και να θυμάται όλες τις προκρίσεις που έχει χάσει στην ιστορία του Ολυμπιακός στο τελευταίο λεπτό. Ο Τζολάκης να προσπαθεί να συγκρατηθεί και να μείνει ήρεμος μετά το ιστορικό ματς που έκανε και που του το χρωστούσε.

Ακόμα και ο Μεντιλίμπαρ στα 63 του χρόνια και έναν χρόνο μετά την κατάκτηση του Europa League ήταν σε άλλον κόσμο. Με ένα μόνιμο ζωγραφισμένο χαμόγελο στο πρόσωπο του έδινε την εντύπωση ότι κάπου αλλού ταξίδευε.

Η βραδιά της Πόλης έμεινε στην Ιστορία και θα μνημονεύεται όχι για πολλά χρόνια, αλλά αιώνια. Ο Ολυμπιακός έχει αποκτήσει τρομερό θράσος και αυτό τον έχει οδηγήσει μέχρι εδώ. Έχει πάρει δύο προκρίσεις σε πολύ δύσκολες έδρες γιατί μη ξεχνάμε τι ψυχολογικό πόλεμο του είχε κάνει ο Στάνκοβιτς για τη ρεβάνς της Βουδαπέστης. Και στην Κωνσταντινούπολη έζησε μία ατμόσφαιρα εκκωφαντική, πιεστική που του έκανε δύσκολη τη ζωή από το πρώτο δευτερόλεπτο. Έλεγξε τα συναισθήματα του ο Ολυμπιακός, έκανε τη δουλειά του και βρίσκεται 180 λεπτά μακριά από τη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ανάγκασε τους Τούρκους που γέμισαν ασφυκτικά το γήπεδο στο τέλος να μην ξέρουν τι να κάνουν. Άλλοι να χειροκροτούν και άλλοι να αποδοκιμάζουν τους ποδοσφαιριστές τους. Όλοι όμως να δίνουν συγχαρητήρια σε όποιον μιλούσε ελληνικά. Ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε ταπεινός, αλλά διψασμένος και αποφασισμένος και είχε μεγάλες στιγμές να τελειώσει την πρόκριση πριν την παράταση και πριν τα πέναλτι. Ήξερε πότε έπρεπε να χτυπήσει και το έκανε, αλλά το ματς κρίθηκε σε μία διαδικασία που ο Τζολάκης έμελλε να πιάσει τα πέναλτι τριών σπεσιαλίστ.