Καιρός - Ανάρτηση Κολυδά: Σε ποιες περιοχές θα υπάρξει αστάθεια την Ανάσταση και το Πάσχα

Με νέα ανάρτηση του το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου 4 Μαΐου ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς δίνει την πρόβλεψη του για τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν το βράδυ της Ανάστασης αλλά και την Κυριακή του Πάσχα.

Καιρός - Ανάρτηση Κολυδά: Σε ποιες περιοχές θα υπάρξει αστάθεια την Ανάσταση και το Πάσχα

Σύμφωνα με αυτήν την πρόγνωση του διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, ο οποίος έχει αναρτήσει και χάρτες, ο καιρός θα είναι άστατος σήμερα έως και αύριο το πρωί σε Εύβοια Κυκλάδες Δωδεκάνησα και στην Κρήτη .

Ωστόσο βαθμιαία τα φαινόμενα εξασθενούν και το μεσημέρι θα επικρατήσει γενικά βελτιωμένος καιρός στις περισσότερες περιοχές .

Ο καιρός σήμερα

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, για σήμερα Σάββατο 4 Μαΐου προβλέπεται:

Αρχικά στο Ιόνιο, τα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα βορειοανατολικά σποραδικές καταιγίδες. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο και το νότιο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της και θα φτάσει στα βόρεια τους 20 με 22 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 23 με 24 και τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 25 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο Κυριακή του Πάσχα

Στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια νεφώσεις με τοπικές βροχές. Γρήγορα τα φαινόμενα στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν και μόνο στην Κρήτη θα συνεχιστούν μέχρι τις βραδινές ώρες.

Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες, κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε στα ορεινά θα σημειωθούν σποραδικοί όμβροι

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ γρήγορα όμως θα εξασθενήσουν και θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και θα φτάσει στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και τα Δωδεκάνησα τους 23 με 25 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: Cnn.gr