Ολυμπιακός: Βερολίνο ερχόμαστε!

Ο μέγας Ολυμπιακός επέλεξε να ακολουθήσει τον δύσκολο δρόμο για το Βερολίνο, δείχνοντας πως έχουμε να κάνουμε με μία αρμάδα πρωταθλητών και νικητών. 

Ολυμπιακός: Βερολίνο ερχόμαστε!

Ο Ολυμπιακός ήταν σε όλη τη σειρά καλύτερη ομάδα από την Μπαρτσελόνα. Και αν δεν είχε γίνει εκείνο το φάουλ του Πετρούσεφ πάνω στον Πάρκερ, ενδεχομένως και η σειρά να είχε τελειώσει στο ΣΕΦ. Οι Πειραιώτες, όμως, ήθελαν να πάρουν την πρόκριση ακολουθώντας τον δύσκολο και πιο εντυπωσιακό τρόπο. Δεύτερο σερί «διπλό» μέσα στην Βαρκελώνη και ιστορική πρόκριση στο πέμπτο ματς, έχοντας μειονέκτημα έδρας. Κάτι που δεν είχε γίνει ποτέ στο παρελθόν. Με αυτόν τον τρόπο έδειξαν πως εδώ έχουμε να κάνουμε με μία αρμάδα πρωταθλητών και νικητών.

Ιστορική πρόκριση για τον Ολυμπιακό. Πέρα από το γεγονός πως σημείωσε την 13η παρουσία του σε final four, συνεχίζοντας να είναι η ελληνική ομάδα με τις περισσότερες παρουσίες εκεί, κατάφερε και κάτι ακόμη. Οι Πειραιώτες θα συμμετάσχουν σε final four για 3η σερί σεζόν, κάτι που δεν είχε καταφέρει ποτέ ξανά ο σύλλογος στο παρελθόν. Δείγμα της ποιότητας, της συνέπειας, της σταθερότητας, αλλά και της δυναμικής της ομάδας που έχτισε ο Γιώργος Μπαρτζώκας την τελευταία τριετία.

Στο 5ο ματς της σειράς φάνηκε το πόσο έλλειψε από την ομάδα ο Κώστας Παπανικολάου. Έβαλε μεγάλα σουτ, έβγαλε άμυνες, έδωσε ενέργεια, ευστόχησε σε κρίσιμα τρίποντα, έκανε καθοριστικό κλέψιμο στο τέλος. Ηγετική εμφάνιση, παίζοντας και στο «4» στην τελευταία περίοδο. Ήταν πολύτιμη η έμπνευση του Γιώργου Μπαρτζώκα στην τελευταία περίοδο, χρησιμοποιώντας χαμηλό σχήμα με τους Γκος, Κάνααν, ΜακΚίσικ, Παπανικολάου και Μιλουτίνοφ στο «5». Χρειάστηκαν πέντε λεπτά στο τέλος και οι Πειραιώτες «καθάρισαν» την Μπαρτσελόνα.

Ο Σακίλ ΜακΚίσικ βίωσε πολλά από την αρχή της σεζόν. Είχε θέματα υγείας, τραυματισμούς, ενώ από ένα σημείο και μετά κλονίστηκε και η ψυχολογία του. Ο Αμερικανός γκαρντ/φόργουορντ ήταν αναμφίβολα ο MVP του Ολυμπιακού σε όλη τη σειρά. Έδειξε ηγετικό χαρακτήρα, ανέλαβε πρωτοβουλίες και έδωσε μεγάλη ώθηση στο 5ο ματς. Κρίσιμα σουτ, διεισδύσεις, μεγάλο κλέψιμο στο τέλος.

Τρομερή και η συνεισφορά του Νίκολα Μιλουτίνοφ, ο οποίος έκανε νταμπλ νταμπλ με 10 πόντους και 10 ριμπάουντ. Είχε χάσει μέρος της δύναμής του ύστερα από τον τραυματισμό του, αλλά έχει επιστρέψει στις επάλξεις. Κυριάρχησε στην άμυνα, άνοιξε χώρους στην επίθεση, προσέφερε ασφάλεια στα ριμπάουντ, έβαλε καθοριστικό καλάθι στο τέλος. Με τον Σέρβο σέντερ υγιή, η ομάδα του Ολυμπιακού ανεβαίνει επίπεδο.

Δύσκολη και τεράστια πρόκριση για τον Ολυμπιακό, ο οποίος πλέον βλέπει τον ημιτελικό με τη Ρεάλ στο Βερολίνο. Μία αρκετά δύσκολη σεζόν (τραυματισμοί, απώλειες κομβικών παικτών), περισσότερο από πέρσι και ενδεχομένως η ιστορία να του χρωστάει κάτι φέτος. Οι Πειραιώτες φορτσάρουν στο κρισιμότερο σημείο της σεζόν και τα καλύτερα έρχονται. Μία πρόκριση που αναμφίβολα τονώνει την ψυχολογία, αλλά και την αυτοπεποίθηση της ομάδας.