Καλαϊτζάκης: «Ίσως το σημαντικότερο παιχνίδι της δεκαετίας για τον ΠΑΟ»

Ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης μίλησε για τον καθοριστικό αγώνα του Παναθηναϊκού με την Μακάμπι και το στόχο της πρόκρισης στο Βερολίνο. 

Καλαϊτζάκης:  «Ίσως το σημαντικότερο παιχνίδι της δεκαετίας για τον ΠΑΟ»

Στη συνέντευξη Τύπου του Παναθηναϊκού για τον αγώνα της Τρίτης (7/5) με την Μακάμπι στο ΟΑΚΑ που θα κρίνει το εισιτήριο για το Final 4 της Euroleague τους παίκτες εκπροσώπησε ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης κάνοντας λόγο για το σημαντικότερο ματς της δεκαετίας με τους απαραίτητους διαχωρισμούς.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο διεθνής άσος:

Για το πέμπτο παιχνίδι: "Είναι το πιο σημαντικό παιχνίδι, όχι μόνο αυτής της σεζόν, αλλά, ίσως και το σημαντικότερο της δεκαετίας για την ομάδα μας. Αύριο θα έχουμε την υποστήριξη 20.000-25.000 οπαδών μας, οπότε το παιχνίδι δεν αφορά μόνο στο μπάσκετ. Έχουμε, ήδη, παίξει επτά φορές με τη Μακάμπι φέτος, αύριο θα είναι η όγδοη. Μπροστά στους φιλάθλους μας, θέλουμε από το πρώτο λεπτό να διεκδικήσουμε κάθε επαφή, κάθε μπάλα και κάθε άμυνα. Είμαστε, ήδη, καλά προετοιμασμένοι, τώρα πρέπει να ξεκουραστούμε αύριο το πρωί και να τελειώσουμε τη δουλειά το βράδυ".

Για τη Μακάμπι: "Είναι μια πολύ καλά προπονημένη ομάδα με ταλαντούχους παίκτες. Φυσικά ξέρουμε ότι ο Μπάλντγουιν δεν θα παίξει αύριο, όμως έχουν και άλλα γκαρντ όπως είδαμε, τον ΝτιΜπαρτολομέου, τον Μπλατ που έχει κάνει step-up και τον Μπράουν. Έχουν πολύ ταλαντούχους παίκτες. Μπορούν να σκοράρουν εύκολα και να τιμωρήσουν τα λάθη μας και να φύγουν στον αιφνιδιασμό, όπως είδαμε σε αυτή τη σειρά. Αύριο δεν θα παίξουν ρόλο μόνο το μπάσκετ και η τακτική, αλλά το ποιος το θέλει πιο πολύ".

Για την πίεση του αγώνα: "Είναι μπάσκετ. Υπάρχουν άλλα πράγματα στη ζωή και υπάρχουν άνθρωποι που έχουν πολύ πολύ περισσότερη πίεση. Εμείς παίζουμε μπάσκετ και πληρωνόμαστε. Ναι θα είναι πολλοί οπαδοί μας, πολλοί δικοί μας άνθρωποι, αλλά δεν θα πω ότι είναι πίεση. Αν μιλήσω για τον εαυτό μου, δεν είναι πίεση αλλά μια μεγάλη ευκαιρία να αποδείξουμε ποιοι είμαστε μπροστά στους οπαδούς μας. Είναι σημαντικό γιατί ξέρετε ότι ο Παναθηναϊκός δεν έχει βρεθεί σε Final Four για 12 χρόνια.

Για το συναπάντημα των ομάδων σε Game 5 το 2012: "Θέλουμε να επαναλάβουμε την ιστορία, όπως είπα είναι ήταν πολύς καιρός από τότε που η ομάδα βρέθηκε για τελευταία φορά στο Final Four. Όπως είδατε μόνο 20.000 άνθρωποι μπορούν να έρθουν να μας δουν από κοντά, αλλά στην ουρά για ένα εισιτήριο περίμεναν 80.000 - 90.000 οπαδοί μας.

Ήθελαν να βρουν ένα εισιτήριο αλλά εκείνα εξαντλήθηκαν μέσα σε μερικές ώρες. Αύριο θέλουμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους φιλάθλους μας, που ήταν εδώ όλη τη σεζόν και γέμιζαν το γήπεδο".