Μπαρτζώκας: «Εσύ κρίνεις τον αγώνα με αυτό το σφύριγμα»

Διαβάστε τις δηλώσεις που έκανε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο Γιώργος Μπαρτζώκας. 

Μπαρτζώκας: «Εσύ κρίνεις τον αγώνα με αυτό το σφύριγμα»

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο Γιώργος Μπαρτζώκας σχολίασε τα εξής: «Δεν υπάρχει κάτι που δεν το περιμένεις σε έναν τέτοιο αγώνα. Είχαμε περισσότερη πίεση απ' όση θα έπρεπε. Κάναμε μερικά λάθη, ειδικά στην άμυνα, όχι τόσο στην επίθεση. Σε κάποιες αποφάσεις ήμασταν υπερβολικοί αντί να μείνουμε στο πλάνο μας και φυσικά όλα ήταν εναντίον μας. Δεχθήκαμε δύο μπάζερ μπίτερ.

Ήταν πραγματικά πολύ περίεργο το σφύριγμα στην επαναφορά. Οι διαιτητές μέτρησαν πέντε δευτερόλεπτα εκεί, η μπάλα ήταν ακόμη στα χέρια του Σατοράνσκι, ήταν ξεκάθαρη παράβαση. Εκεί η Μπαρτσελόνα ισοφάρισε. Και στο τέλος, στο τρίποντο... Δεν είναι η δουλειά μας να κριτικάρουμε τη δουλειά άλλων ανθρώπων, όταν όμως κάποιος πηδάει και ταξιδεύει στον αέρα και εσύ κρίνεις τον αγώνα με αυτό το σφύριγμα... Είναι ευθύνη άλλων να αποφασίσουν αν πρόκειται για καλή ή για κακή απόφαση. Τώρα πρέπει να προετοιμαστούμε για την Πέμπτη, για να κερδίσουμε.

Μπήκαμε στο τρίτο δεκάλεπτο επηρεασμένοι από την επίθεση και είχαμε κακές αποφάσεις στην άμυνα. Πρέπει να έχουμε μεγαλύτερη επικοινωνία, αλλά κι αυτοί είναι μεγάλοι παίκτες και έβαλαν πολύ δύσκολα σουτ. Δεν υπάρχει συνταγή για το σουτ. Είναι θέμα διαχείρισης, πρέπει να δημιουργήσεις ανοιχτά σουτ. Ο Κάναν είχε 0/5. Προφανώς για να ανοίξεις το παιχνίδι πρέπει να βάλεις και σουτ. Έπρεπε να έχουμε καλύτερο ποσοστό στο γήπεδό μας, όλα παίζουν ρόλο όταν το παιχνίδι πηγαίνει στην κατοχή. Να δείξουμε εμπιστοσύνη στους παίκτες όπως κάνουμε όλη τη χρονιά και εκείνοι να ανταποδώσουν με καλύτερα ποσοστά.

Όταν τελειώνει ένα ματς, λες ότι μπορούν να γίνουν πολλά ή και όλα αντίθετα. Εγώ παίρνω αποφάσεις πριν από το τελικό αποτέλεσμα. Περισσότερα από τα επιθετικά ριμπάουντ των αντιπάλων μας, ήταν και θέμα συγκυριών. Από το τζάμπολ δεχθήκαμε τρίποντο για παράδειγμα. Αυτή τη στιγμή δεν έχω απαντήσεις, για όλα κρινόμαστε με βάση το αποτέλεσμα. Προφανώς θα μπορούσαμε να έχουμε πάρει άλλες αποφάσεις και οι παίκτες και εγώ".