Κασελάκης: «Πιστεύαμε πως θα φτάσουμε στο Final Four»

Ο αρχηγός του Περιστερίου Λεωνίδας Κασελάκης μίλησε για την μεγάλη πρόκληση των «κυανοκίτρινων» στο Final Four του BCL στο Βελιγράδι

Κασελάκης: «Πιστεύαμε πως θα φτάσουμε στο Final Four»

Ο Λεωνίδας Κασελάκης εκπροσώπησε το Περιστέρι ως ο αρχηγός της ομάδας στη συνέντευξη Τύπου για το Final Four του Basketball Champions League, που διεξάγεται από στο Βελιγράδι.

Μία μέρα πριν τους ημιτελικούς (Τενερίφη - Περιστέρι και Μούρθια - Μάλαγα) ο Λεωνίδας Κασελάκης ανέφερε στην αρχική του τοποθέτηση και στη συνέχεια απάντησε και σε ερωτήσεις:

«Είναι μια σπουδαία στιγμή για όλους μας, ένα σπουδαίο επίτευγμα που βρισκόμαστε εδώ. Το πιστεύαμε στην ομάδα ότι θα φτάσουμε εδώ ακόμα κι όταν ήμασταν στο 0-3 στο TΟΡ16 απέναντι σε πολύ καλές ομάδες όπως είναι η Τενερίφη. Αντιμετωπίσαμε τις δυσκολίες και ανταποκριθήκαμε, δείξαμε χαρακτήρα και θέλουμε να παίξουμε δυνατά και να απολαύσουμε το Final Four.

Για το παιχνίδι που τους άλλαξε το «τσιπάκι» στην πορεία τους: «Ήταν πολύ σημαντική η νίκη επί της Καρσίγιακα στην έδρα μας γιατί μας έδωσε αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια. Ήμασταν σε δύσκολη κατάσταση, χρειαζόμασταν συνδυασμό αποτελεσμάτων. Προσπαθήσαμε σκληρά και στο τέλος τα καταφέραμε και είμαι περήφανος για όλη μας την προσπάθεια».

Για τον Σπανούλη: «Έχει εμπειρία και τη νοοτροπία του νικητή. Μας μεταφέρει τις μικρές λεπτομέρειες και σημαντικές πληροφορίες για κάθε παιχνίδι. Είχαμε πολλά παιχνίδια ζωής ή θανάτου αυτή τη σεζόν και γενικά είναι κοντά στους παίκτες. Θέλει να παίρνει την πίεση από πάνω μας και ξέρει πολύ καλά πώς να το κάνει. Είναι ένας κόουτς που ξέρει πολύ καλύτερα από όλους τα παιχνίδια στα Final Four».

Για τον δικό του ρόλο λόγω της εμπειρίας του: «Δε νομίζω πως οι συμπαίκτες μου χρειάζονται καθοδήγηση από εμένα. Σαν ένα γκρουπ λειτουργούμε πολύ καλά. Είχαμε κάποιες συζητήσεις όταν τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά για εμάς και κυρίως στην αρχή της σεζόν. Νομίζω πως στο τέλος εγώ πήρα περισσότερα πράγματα από τους συμπαίκτες, απ’ ότι τους έδωσα. Είμαι περήφανος που είμαι αρχηγός της ομάδας».