Συμφωνία Μεγάλης Βρετανίας με ομάδες της Formula 1 για κατασκευή αναπνευστήρων

Στην κατασκευή αναπνευστήρων αλλά και χρήσιμων ιατρικών εξαρτημάτων θα προχωρήσουν επτά ομάδες της Formula 1 που ήρθαν σε συμφωνία με την κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας.

Συμφωνία Μεγάλης Βρετανίας με ομάδες της Formula 1 για κατασκευή αναπνευστήρων

Είναι γνωστό πως η Formula 1 περιτριγυρίζεται από την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Φτάνει μόνο να σκεφτούμε πως αρκετά συστήματα που εφαρμόζονται πλέον στην αυτοκίνηση έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους στην κορωνίδα των μηχανοκίνητων σπορ.

Φόβοι για χρεοκοπία της Racing Point και της Williams

Γι' αυτό και επτά ομάδες του πρωταθλήματος (Red Bull, Racing Point, Haas, McLaren, Mercedes, Renault και Williams) ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Μεγάλης Βρετανίας για άμεση βοήθεια προκειμένου να εξαλειφθεί ο κορονοϊός.

Αναβλήθηκαν τα Grand Prix της Ολλανδίας, της Ισπανίας και του Μονακό, από το 2022 οι νέοι κανονισμοί

Μέσω της Formula 1 οι ομάδες θα παράγουν ένα σημαντικό αριθμό ιατρικού εξοπλισμού που μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει αναπνευστήρες και εξαρτήματα.

Αναβλήθηκε και το Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν

Το «Project Pitlane», όπως ονομάζεται η συνεργασία των δύο πλευρών, έχει ήδη προχωρήσει και πλέον απομένουν οι τελευταίες λεπτομέρειες.

Formula 1: Η κορωνίδα των μηχανοκίνητων σπορ επιστρέφει

Η F1 αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η μοναδική ικανότητα της F1 να ανταποκρίνεται γρήγορα σε μηχανολογικές και τεχνολογικές προκλήσεις επιτρέπει στο γκρουπ να προσθέσει αξία στην ευρύτερη ανταπόκριση της βιομηχανίας στο πρόβλημα του ιού. Οι επτά ομάδες παραμένουν έτοιμες να υποστηρίξουν και σε άλλους τομείς που απαιτούν ταχείς και καινοτόμες τεχνολογικές απαντήσεις, στις μοναδικές προκλήσεις που θέτει η πανδημία του COVID-19».